Menu Sluiten

Powerpoint


Powerpoint

Powerpoint is de bekendste en verreweg meest gebruikte presentatiesoftware die er is. Het is onderdeel van het Microsoft Office pakket, waar verder onder meer Word en Excel deel van uitmaken. Met PowerPoint kun je op een eenvoudige manier presentaties maken, die bestaan uit een aantal opeenvolgende dia’s. Diverse media zijn in te voegen in PowerPoint, zoals tekst, afbeeldingen, video, audio, hyperlinks, vormen en grafieken. PowerPoint-bestanden kunnen op verschillende manieren worden opgeslagen: Natuurlijk als presentatie, maar daarnaast ook als zelfspelende diavoorstelling, als video, als losse afbeeldingen of als PDF-document.

Bedrijven geven investeren in een website. Als een klant dan een afspraak maakt en je mag langsgaan om je verhaal te doen, kan je dit doen met behulp van een PowerPoint presentatie. Een sterke presentatie bij een investeerder, een klant of gewoonweg een event, waarmee je een nieuwe opdracht binnenhaalt, kan jouw bedrijf een boost geven. Veel ondernemers vinden het immers een moeilijke opdracht om hun producten, diensten of verhaal attractief over te brengen op hun doelgroep.

Een goede PowerPoint presentatie geeft een serieuze meerwaarde aan de opzet van je presentatie. Professionele productiehuizen weten graphics, het juiste woord op de juiste slide te plaatsen, gebruiken doeltreffende grafieken, implementeren aantrekkelijke video´s die statische pagina’s interactief maken. Ook het gebruik van leuke animaties blijft niet achterwege. PowerPoint is een handige tool ter ondersteuning van een webinar. Kleine professionele aanpassingen in de presentatie doen vaak wonderen om de attractiviteit te bevorderen.

Hiervoor is het organiseren en plannen van het creëren van de PowerPoint zeer belangrijk in de voorbereidingsfase. Mensen zijn immers visueel ingesteld en om een boodschap aantrekkelijk over te brengen is het essentieel om de beelden duidelijk zichtbaar te plaatsen op de juiste plaats. De betere productiehuizen zijn in staat om een juiste een aantrekkelijke presentatie te ontwikkelen voor hun klanten.

Info over powerpoint

Gegevens over Powerpoint

PowerPoint-presentaties bieden de ondernemer een mogelijkheid om ideeën op een zeer visuele manier te delen. Je kan krachtige presentaties maken met het gebruik van verschillende afbeeldingen en video´s om informatie op een interessante manier te delen. Als u echter niet bekend bent met het maken van een PowerPoint-presentatie, dan vraagt u zich misschien af wat u moet doen om een geweldige PowerPoint-presentatie te maken.

PowerPoint-presentaties werken meestal net als diapresentaties, behalve dat u veel verschillende dia-indelingen en overgangen hebt. Wanneer u bijvoorbeeld voor het eerst een PowerPoint opent, ziet u een aantal vooraf gemaakte sjablonen en thema´s. Als u een idee hebt voor een presentatie, kunt u gewoon een sjabloon of thema selecteren en dan beginnen met het bouwen van uw presentatie. Als u echter niet zeker bent van uw PowerPoint-presentatie of als u niet weet hoe u deze moet opbouwen, dan kunt u leren hoe u een PowerPoint-presentatie kunt maken door deze eenvoudige stappen te volgen.

Stap één is het kiezen van uw onderwerp. Als u dit hebt bepaald, hoeft u alleen maar een sjabloon of thema te kiezen dat uw onderwerp het beste beschrijft. Als u iemand een grappige video wilt laten zien, kunt u een thema kiezen op basis van grappige video´s. Als u een presentatie maakt om uw zakelijke markt zelf te helpen, dan kunt u gaan met een verkoop thema.

Als u eenmaal uw thema heeft gekozen, hoeft u alleen maar een beeld te selecteren dat uw product het beste weergeeft.

Selecteer vervolgens de dia-indeling. Er zijn veel verschillende dia-indelingen beschikbaar waaruit u kunt kiezen. U hoeft alleen maar de tijd te nemen om een lay-out te kiezen die het beste bij uw behoeften past. Als u een presentatie maakt om iemand te informeren over een aankomend evenement, dan kunt u een lay-out kiezen die de persoon vertelt hoe het evenement zal plaatsvinden en welk tijdsbestek het evenement zal duren. Aan de andere kant, als u informatie wilt delen over een aankomende vacature, dan kunt u gaan met een dia-indeling die de persoon laat zien waar de vacature zich bevindt, welke positie hij/zij zal innemen, enzovoort.

Stap drie is het selecteren van de grafieken. De afbeeldingen die in PowerPoint worden gebruikt, kunnen de stemming van de presentatie beïnvloeden of bepaalde aspecten benadrukken, afhankelijk van wat de afbeeldingen zeggen. De afbeeldingen kunnen ook bepaalde functies of kenmerken van de informatie die u wilt delen naar voren brengen. Als u probeert iemand te informeren over de beschikbaarheid van een baan, dan kunt u kiezen voor een grafiek met een afbeelding van het cv van de persoon. of andere informatie over de baan. Als u op zoek bent naar een grafiek met een afbeelding van de vacature, dan kunt u kiezen voor een grafiek met de functiebeschrijving, de vacature en andere functiegerelateerde informatie.

De vierde stap is het selecteren van uw overgangen. Overgangen zijn de hulp bij het tonen van overgangen bij de overgang van de ene naar de andere dia-indeling. Het tekstvak kan bijvoorbeeld van de ene naar de andere dia-indeling veranderen, terwijl de animatie van de diapresentaties op het scherm van de ene naar de andere dia-indeling verandert. De overgangen die in een presentatie worden gebruikt, volgen meestal hetzelfde algemene concept. Ze worden echter vaak aangepast aan elke dia-indeling.Aarzel zeker niet om beroep te doen op een gerenommeerd productiehuis om een mooie presentatie te ontwikkelen.

Meer info over powerpoint nu op www.zidis.be.

Tags

Powerpoint Laten Maken | Powerpoint Maken | Powerpoint Presentatie Laten Maken | Powerpoint | Productiehuis Powerpoint |